lv ru en
About the festival History Program News Contacts Sponsors Photo galleries
Subscription to our newsletter:
Twitter Facebook
Insbergs
ASV laikmetīgā baleta zvaigznes – Complexions Contemporary ballet
2015.gada 30. martā Latvijas Nacionālajā operā
plkst.20.00

2015.gada 1. aprīlī Rēzeknē GORS
plkst. 19.00



20.Starptautisko Baltijas baleta festivālu „No klasikas līdz avangardam”, kas šogad veltīts tēmai “Balets nepazīst robežas”, atklās pasaulslavenā un neatkārtojamā baleta trupa Complexions Contemporary ballet no Ņujorkas, ASV.
15.02.2015

Amerikāņu baleta zvaigznes demonstrē spilgtu baletu, kas no klasiskā baleta atšķiras it visā. Veidojot horeogrāfijas pēc principa "visu vai neko", trupa  apvieno dažādu stilu, metožu un kultūru sajaukumu. Šeit uzmanību tiek pievērsta tīrām līnijām, ķermeņa skaistumam un virtuozitātei. Satriecošā horeogrāfija un oriģinālā mūzika apvienojumā ar klasiskā baleta pamatelementiem lauž visus dejā pieņemtos kanonus. Kompānijas vadmotīvs ir deja kā vienojošs spēks, jo dejas uzdevums ir nojaukt robežas. Tās mākslinieciskie vadītāji ļauj dejas mākslai attīstīties un veidoties mijiedarbībā ar pasaules mainību.

Divi starptautiski atzīti profesionāli baleta solisti Dvaits Rodēns (Dwight  Rhoden) un Desmonds Ričardsons  (Desmond Richardson) 1994. gadā nodibināja laikmetīgās dejas kompāniju Complexions Contemporary ballet ar mērķi popularizēt profesionālu laikmetīgo deju.

Abi mākslinieciskie vadītāji ir sadarbojušies ar  tādām  pasaules zvaigznēm kā Maikls Džeksons (Michael Jackson), Madonna, Prinss (Prince), Lenijs Kravics (Lenny Kravitz) u.c.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

 

 

... Go back